fbpx

Duurzaam ondernemen

• Beeldenbries maakt gebruik van materialen om zich heen en probeert een hoop te hergebruiken zoals verzenddozen en opvulmateriaal. Maar ook zijn de kladbriefjes altijd betekend en aan twee kanten gebruikt. Pas als er niks mee bij past gaan deze weg want de achterkant van een papiertje is nog prima te gebruiken! Toch?

• Het hout wat voor de houten kaarten word gebruikt komt uit snelgroeiende plantages en duurzaam beheerde bossen met PEFC- en FSC®-certificering en is biologisch afbreekbaar. Gebruik van dit hout stimuleert het gebruik van lokale plantages en bossen waaruit het hout wordt gewonnen. Dit komt het platteland ten goede door de levenskwaliteit van de bewoners te verbeteren en de CO2-voetafdruk te verkleinen.

• Nu ben ik ook opzoek gegaan naar hoe ik het hout wat ik voor Beeldenbries gebruik kan `terug` geven aan de natuur en daar heb ik Loyaltree voor gevonden. Van iedere keer dat er 10 houten kaarten verkocht worden (dat hoeft niet in één keer, ik houd een totaal bij) gaat er €0,50 naar een boom toe. Zo hoop ik samen met jullie een boompje bij elkaar te verzamelen en samen een oplossing te bieden voor het CO2 probleem.